Beerschot viert behalen van licentie: Er komen uitzonderlijke tijden aan

Beerschot viert behalen van licentie: "Er komen uitzonderlijke tijden aan"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 17:00wo 08-04-2020 om 17:00

Beerschot heeft van de licentiecommissie heuglijk nieuws gekregen. Zo kondigde de Kielse Ratten aan dat zij ook een proflicentie voor komend seizoen hebben gekregen, tot groot jolijt van de voorzitter.

Op de officiële kanalen van Beerschot stond de voorzitter van de club nog even stil bij het behalen van de licentie en het voorbije seizoen. "Vooreerst wens ik iedereen uit de grond van mijn hart te bedanken om dit mogelijk te maken. Alle sponsors van de club, bestuur, logehouders, vrienden van het Olympisch stadion, business seat houders, abonnementhouders, onze 600 jeugdspelers en trainers, elke supporter die een ticket heeft gekocht, iedereen die een pintje heeft gedronken of gewoon heeft gesupporterd van thuis uit. Iedereen heeft ertoe bijgedragen dat deze club leefbaar is en blijft", zegt Francis Vrancken.

Hij kijkt ook al uit naar de komende jaren. "Er komen uitzonderlijke tijden op iedereen af. Dat geldt ook voor voetbalclubs. De voorbije jaren investeerden we om Beerschot terug naar eerste klasse te brengen. Vorige maand was het bijna zover. In de finales, die de kampioen van 1B moest bepalen, versloegen we OHL in een hoogstaande wedstrijd, in een uitverkocht stadion. De titel en bijhorende promotie werd tastbaar en haalbaar. De competitie werd echter, terecht, stilgelegd en Club Brugge werd als kampioen gekroond", geeft hij aan.

"Ondertussen werd een werkgroep van de Pro-League samengesteld om de gevolgen van deze beslissingen concreet uit te werken. Ondanks het feit dat we liever een snelle beslissing hadden gehad zodat we ons goed kunnen voorbereiden op het volgende seizoen, stellen we ons als club, samen met OHL, constructief op", klinkt het.

Woelige tijden
Bij Beerschot heeft men woelige tijden achter de rug, maar nu is er toch zonneschijn. "Onze club heeft al vele stormen overleefd. Het zit nu eenmaal in het in het DNA van onze supporters, sponsors en investeerders om nooit op te geven en altijd te blijven vechten tegen elk onheil dat ons al is overkomen. Dat is de reden waarom iedereen in deze club is blijven geloven. We blijven verder bouwen aan "den Beerschot", op onze eigen manier. Volhoudend, creatief en ludiek, een beetje rauw maar vooral onsterfelijk", aldus Vrancken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws