Minister Weyts waarschuwt: Rekening mee houden bij herziening gunstregime

Minister Weyts waarschuwt: "Rekening mee houden bij herziening gunstregime"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 21:12di 07-04-2020 om 21:12

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 21:13di 07-04-2020 om 21:13

Vlaams Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is absoluut niet te spreken over het inroepen van de technische werkloosheid bij Standard. De Rouches verplichtten haar spelers een groot deel van hun loon in te leveren. Volgens de woordvoerder van de minister komt het gunstregime van de voetbalclubs hierdoor in gevaar.

"Ethisch en moreel is dat een kwalijke zaak", vertelde Michaël Devoldere in een reactie aan Het Nieuwsblad. "Ze profiteren van het systeem en dan nog op een manier zoals het hen best uitkomt. Net als de Pro League vinden wij het niet solidair dat clubs gebruikmaken van het systeem van technische werkloosheid."

"Standard is toch een topclub in België en daarvan verwacht je dat ze de voorbije jaren een buffer hebben kunnen opbouwen. Je verwacht niet dat ze gebruikmaken van een systeem waarbij de belastingbetaler moet opdraaien voor hun loon. En dat op een moment waarop andere sectoren het nog veel moeilijker hebben."

Gunstregime in gevaar?
"Deze houding zal ook in rekening worden genomen wanneer na corona opnieuw verder nagedacht zal worden over het fiscale gunstregime van de profclubs", ging Devoldere verder. "Het gunstige RSZ-tarief lag al moeilijk bij een groot deel van de publieke opinie. Standard maakt hier in dat standpunt duidelijk geen goede beurt." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws