Onyekuru is Anderlecht nog niet vergeten: Hij was 'a crazy guy'

Onyekuru is Anderlecht nog niet vergeten: "Hij was 'a crazy guy'"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 15:01di 07-04-2020 om 15:01

Henry Onyekuru kon de hoge verwachtingen niet waarmaken toen hij in het seizoen ‘17-18 werd uitgeleend aan Anderlecht. De Nigeriaan wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar paars-wit en toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck

Onyekuru was eigendom van het Engelse Everton toen hij in 2017 werd uitgeleend aan Anderlecht. Daarvoor maakte hij furore bij KAS Eupen, waar hij gedeeld topschutter werd van de Jupiler Pro League. Bij Anderlecht kwam die efficiëntie er veel minder uit, onder meer door een blessure.

Daar begon de miserie voor Onyekuru. "Anderlecht wou dat ik geopereerd werd, maar dat was tegen de zin van Everton. In Engeland werd ik gecontroleerd en een van de specialisten daar zei dat ik met voldoende rust in orde zou zijn binnen enkele maanden", aldus Onyekuru bij The Athletic.

"Bij Anderlecht waren ze boos voor het feit dat ik naar Engeland ging zonder geopereerd te worden en omdat in mijn contract stond dat ik zelf de keuze had om te blijven of te vertrekken", vervolgde Onyekuru. "De nieuwe voorzitter (Marc Coucke) werd kwaad en vroeg zich af ‘wie dat contract had opgesteld’. Ze wilden dat ik nog een jaar bleef, maar daar heb ik niet gedaan omdat ik door hen het WK gemist heb."

Onyekuru doelt hiermee op het feit dat hij na zijn blessure en verblijf in Engeland niet meer aan spelen toekwam bij Anderlecht, waardoor hij niet werd opgeroepen voor de Nigeriaanse selectie.

Crazy guy
Onyekuru had bovendien geen goed woord over voor zijn toenmalige coach Hein Vanhaezebrouck. "Hij was 'a crazy guy'. Wanneer we verloren, was dat onze schuld en als we wonnen kwam dat door hem. Ik scoorde doelpunten, maar hij zei dat ik ‘sh*t’ was en van die dingen", eindigde Onyekuru die momenteel door AS Monaco wordt uitgeleend aan Galatasaray.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws