Tau (Club Brugge): 'Wij blijven fit door cadeau van de club'

Tau (Club Brugge): 'Wij blijven fit door cadeau van de club'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 16:58zo 05-04-2020 om 16:58

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 17:08zo 05-04-2020 om 17:08

Het is bijna zeker dat het huidige seizoen niet meer wordt hervat en dat leider Club Brugge het kampioenschap op zijn naam mag schrijven. Toch blijven ze er bij FCB alles aan doen om hun spelers conditioneel in orde te houden. Dat vertelde Percy Tau in Soccer Laduma.

Tau, die door het Engelse Brighton & Hover Albion wordt verhuurd aan Club Brugge, was verheugd door de aanpak van zijn club. "Club Brugge heeft iedereen gymtoestellen gegeven om thuis te trainen. Dus ondanks het gebrek aan wedstrijden blijf ik fit."

De Zuid-Afrikaan benadrukt dat de switch van groeps- naar individuele trainingen vraagt om de nodige aanpassingen. "Het vereist veel zelfdiscipline, maar voorlopig lukt het mij nog", vertelt Tau.

Ook op vlak van voeding blijven de touwtjes bij Club Brugge strak gespannen. "We houden dagelijks contact met de voedingsdeskundigen van de club. Hun advies is van onschatbare waarde."

Verder benadrukt Tau dat de sportieve staf voldoende checkt om te adviseren welke specifieke trainingsbehoeften elke speler nodig heeft.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws