Raman traint weer bij Schalke 04: Dan komt de vorm snel terug, hoor

Raman traint weer bij Schalke 04: "Dan komt de vorm snel terug, hoor"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 14:30zo 05-04-2020 om 14:30

Benito Raman was bezig aan een verdienstelijke seizoen bij Schalke 04, maar ook de Bundesliga nu uiteraard stil. Voor Raman is dat een serieuze aanpassing, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

"Mijn hele ritme is zowat omgekeerd", aldus Raman. "Ik ga laat slapen en sta laat op. Ik ben wat meer nachtmens geworden. Oké, we hebben een persoonlijk programma gekregen van de club, maar daar vul je geen dag mee."

In de Bundesliga wordt er sowieso stevig getraind. "Toen ik in Duitsland aankwam, heb ik een heleboel gewichten aangeschaft. Die komen nu van pas voor de krachtoefeningen. En ook de benen strekken, natuurlijk. Eerst wat inlopen en dan stelselmatig opbouwen om een paar serietjes in je ideale hartslagzone te lopen. In het begin haalde ik moeizaam mijn topsnelheid. Het was te warm binnen. Dan zocht ik buiten een plek om toertjes te lopen. In een bos rond een vijver."

Raman was vrijdag wel opnieuw op de club voor een beperkte groepstraining. "Ik ga ervan uit dat we nu stilaan weer wat sessies gaan inplannen, desnoods in kleine groepjes. Dan komt de vorm snel terug, hoor. Op een veld staan vind ik nog altijd de max. Ik kijk niet op een kilometer meer of minder. Dan heb je zo weer de juiste vorm te pakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws