KBVB klinkt opgelucht na ontslag Wagner: 'Zijn positie stond al langer onder druk'

KBVB klinkt opgelucht na ontslag Wagner: 'Zijn positie stond al langer onder druk'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 16:36wo 01-04-2020 om 16:36

Kris Wagner mag zich niet langer de procureur van de Belgische voetbalbond noemen. De KBVB besliste woensdag na rijp beraad om de controversiële advocaat op de keien te zetten. De kroniek van een aangekondigd afscheid, zoveel is duidelijk.

De directe aanleiding voor het ontslag is een Facebook-post waar belangenvermenging uit afgeleid kan worden, maar het is een publiek geheim dat er onderhuids al langer wrevel was tussen KBVB en Wagner. 'De positie van de Bondsprocureur stond al langer onder druk, maar was door diens publieke Facebook posts van afgelopen week niet langer houdbaar', argumenteert de KBVB in een verklaring op de eigen website.

'Een Bondsprocureur dient zijn functie onafhankelijk, onpartijdig, discreet en integer uit te voeren. De KBVB is van oordeel dat de Bondsprocureur met zijn recente Facebook posts de grenzen van de sereniteit opzoekt en mogelijks een schijn van partijdigheid creëert', klinkt het.

'Aangezien er reeds herhaaldelijk was aangedrongen op een serene en discrete invulling van de rol, was de beslissing om het mandaat onmiddellijk te beëindigen onafwendbaar. De beslissing van de Raad van Bestuur van de KBVB wordt eveneens onderschreven door de Pro League', besluit de KBVB.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws