Luis Enrique: 'Hij lijkt qua talent nog het meest op Lionel Messi'

Luis Enrique: 'Hij lijkt qua talent nog het meest op Lionel Messi'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 08:47zo 29-03-2020 om 08:47

Lionel Messi is de enige speler ooit die liefst zes Ballon d'Ors heeft gewonnen. Volgens Luis Enrique is de Argentijnse ster van FC Barcelona een klasse apart, maar komt zijn voormalige ploeggenoot Andrés Iniesta nog het dichtst in de buurt.

De Spaanse bondscoach kreeg op de Facebook-pagina van het nationale team de vraag wat het grootste talent is dat hij heeft gezien. "De speler die de meeste indruk op mij heeft gemaakt, zowel tijdens mijn spelers- als trainerscarrière, is zonder twijfel Leo Messi", reageerde Luis Enrique, die de aanvaller drie seizoenen onder zijn hoede had bij Barça.

De twee veroverden samen twee Primera División-titels, drie keer de Copa del Rey en één keer de Champions League. Van dat team maakte ook Iniesta deel uit. Ook over de spelmaker geeft Luis Enrique hoog op. "Ik kan zeggen dat Andrés qua talent nog het meest op Messi lijkt. Maar Messi verschilt enorm veel van iedereen, met alle respect voor de anderen."

Luis Enrique sluit niet uit dat hij ooit terugkeert in Camp Nou. "Ik denk dat ik overal waar ik ben geweest opnieuw zou kunnen trainen. Ik heb de deuren overal opengelaten. Mijn tijd bij Barcelona was geweldig. Ik heb het geluk gehad dat ik zo lang heb mogen werken bij een club die mij alles heeft gegeven."

De Spaanse bondscoach wil echter eerst succes boeken met het nationale elftal. Hij ziet Spanje als kanshebber voor het EK. "Wij zijn in staat om prijzen te winnen, maar we zitten in een proces. En er zijn meer landen die een geweldig potentieel hebben. Wij behoren tot de zes of zeven nationale teams die voor de eindwinst kunnen gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws