Didulica lijnrecht tegenover clubeigenaar: Prima om ineens niet meer te betalen?

Didulica lijnrecht tegenover clubeigenaar: "Prima om ineens niet meer te betalen?"

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 12:17za 28-03-2020 om 12:17

Joey Didulica, die op een blauwe maandag nog voor Germinal Beerschot speelde, is in conflict met Tony Sage, de eigenaar van het Australische Perth Glory. Sage besloot om alle spelers en stafleden op non-actief te zetten nadat de competitie werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus, tot woede van Didulica.

De ex-keeper van, naast Beerschot, ook onder meer Ajax en AZ is tegenwoordig werkzaam voor de Australische spelersvakbond en heeft gedreigd met juridische stappen tegen Sage en Perth Glory, de club die tot voor kort nog 'gewoon' in training was. "Nog niet zo lang geleden was het prima om de spelers weg te houden van hun families en bloot te stellen aan een wereldwijde virusuitbraak", wordt Didulica geciteerd door The Canberra Times. "En nu moeten we opeens accepteren dat ze niet meer betaald worden?"

Sage stelt echter dat hij volledig in zijn recht staat, nu er tijdelijk geen sprake meer is van profvoetbal in Australië. "De bond heeft zelf de competitie stopgezet. Wat verwachten ze dan? Ik denk dat alle twaalf de clubs binnen een paar dagen hetzelfde doen. Willen ze iedereen dan royeren?", vraagt hij zich hardop af. "Al onze inkomens zijn nu weggevallen. Ik hoop van harte dat alle spelers ook volgend jaar bij Perth Glory spelen. Maar als er geen club is, gaat dat natuurlijk niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws