Van in het begin vond ik dat Zetterberg eerder voor de bühne was

"Van in het begin vond ik dat Zetterberg eerder voor de bühne was"

23-03-2020 13:00
7

Pär Zetterberg is niet langer meer werkzaam bij RSC Anderlecht. Paars-wit bedankte haar boegbeeld. Twee andere oud-spelers van Anderlecht - Jan Mulder en Marc Degryse - hebben het in Het Laatste Nieuws over het vertrek van Zetterberg. 

Mulder vindt het ontslag van Zetterberg niet al te vreemd. "Om eerlijk te zijn, ik heb mijn hoofd nooit écht gebroken over Zetterberg. Hij deed ook maar een soort adviseurschap. Ik voelde veeleer mededogen bij Zetterberg dan dat ik zijn figuur een schot in de roos vond", stelt de Nederlander. 

Volgens Mulder haalde Anderlecht Zetterberg enkel om de fans te sussen. "Van in het begin vond ik dat Zetterberg eerder voor de bühne was. Wouter Vandenhaute is zogezegd ook maar 'een adviseur', maar dié beslist wél."

Ook Degryse spreekt over Zetterberg.  "Hij was een beetje alles en niets, hé. Coucke haalde hem om de supporters voor zich te winnen - 'Ik zal eens een populair figuur aantrekken.' Maar ik vind het wél een beetje flauw dat Anderlecht de coronacrisis aanwendt, en zegt dat Zetterberg 'te duur' was. Dat is er wat over."