Lukaku zit alleen: Om 12 uur belde ik, vier uur later zat mama op een privéjet

Lukaku zit alleen: "Om 12 uur belde ik, vier uur later zat mama op een privéjet"

21-03-2020 11:25 Laatste update: 11:29
17

Romelu Lukaku zit volledig geïsoleerd in Milaan en dat valt de Rode Duivel zwaar. Toch was dat zijn eigen beslissing. Toen de eerste coronapatiënten opdoken, verbleef zijn moeder immers nog bij hem. Lukaku stuurde haar echter stante pede naar België terug.

"Mijn broer is in België, mijn mama is in België, ‘my little man’ is België en ik zit hier", vertelt Lukaku via videochat aan Bleacher Report. "Mijn mama is hier vertrokken vanaf het moment dat het coronavirus is uitgebroken. Ik belde toen mijn mensen in België. Ik zei hen: ik heb vandaag een privéjet nodig. Dringend. Vandaag. En zo vertrok ma. Ik denk dat ik om twaalf uur gebeld heb en om vier uur zat ze al op het vliegtuig. ‘She was gone’. Ze was weg."

Waarom die plots ingeving? "Ik moet voorzichtig zijn. Mijn mama heeft diabetes", legt Lukaku uit. "Dus ik kan niet eens naar huis gaan en haar een knuffel geven. Mams komt niet meer buiten. Mijn broer en ik zeiden direct: jij gaat niet meer op stap. Geen denken aan. Ze komt in de tuin. En ’s avonds, als het donker is, kan ze een luchtje gaan scheppen, maar niet meer dan dat."