Vertonghen in quarantaine, dat is kaarten en De Kampioenen: Kijk uit nostalgie

Vertonghen in quarantaine, dat is kaarten en De Kampioenen: "Kijk uit nostalgie"

20-03-2020 15:04

We zijn nog maar in week één, maar bij velen begint de verveling nu al toe te slaan. Dus ging Kat Kerkhofs op zoek naar tips om de quarantaine-periode vrolijk door te komen. Jan Vertonghen, anderhalve week geleden nog slachtoffer van een inbraak, lijst er enkele op.

De recordinternational van de Rode Duivels speelt allereerst graag met zijn kinderen. Zo houdt hij prinsessenfeestjes met zijn dochter. Aangezien dat voor sommige mensen niet meteen een optie is, haalt hij nog enkele andere tips van stal. Gezelschapspelletjes spelen bijvoorbeeld. Of kaarten, dat doet Vertonghen nog liever.

Ook bij de Rode Duivels wordt veel gekaart. "Dan kaarten we vooral met de ploegmaats. Ik zal mijn kinderen moeten leren kaarten. Ik heb drie kaarters nodig. Dries Mertens en Thorgan Hazard mogen mee. Yannick Carrasco heeft een te moeilijk karakter om in huis te hebben, dus doe maar Hans Vanaken dan", gaat Vertonghen bij Sporza op zoek naar speelmakkers.

De Kampioenen
Natuurlijk kunnen ook de nodige series niet ontbreken. Vertonghen staat al jaren bekend als fan van FC De Kampioenen en verloochent zijn roots niet. "Daar keek ik altijd naar met mijn broers", legt Vertonghen uit. "Dat is erin blijven zitten. Nu kijk ik vooral uit nostalgie. Soms zet ik het gewoon op als achtergrondgeluid, ik ken toch alle afleveringen uit mijn hoofd."

"Soms wil je gewoon naar iets kijken dat niet te veel aandacht vergt." Als fan heeft Vertonghen uiteraard het nieuws rond het overlijden van Johny Voners, vooral bekend als Xavier Waterslaeghers in de serie, vernomen. "Ik kende Xavier niet persoonlijk, maar hij zag er heel sympathiek uit", aldus Vertonghen.