Lukaku zwaait met lof: Conte heeft me op alle vlakken vooruitgestuwd

Lukaku zwaait met lof: "Conte heeft me op alle vlakken vooruitgestuwd"

19-03-2020 19:36
2

Het voetbal ligt helemaal stil vanwege de coronavirus, dus heeft Romelu Lukaku wat meer tijd om interviews te geven. Zo kan de aanvaller van Internazionale onder meer zijn kijk geven op de rol van trainer Antonio Conte. Over hem kan Lukaku geen kwaad woord vertellen.

"Mijn positie is erg belangrijk voor Conte", zegt Lukaku bij Gazzetta dello Sport. "In de dagen na een wedstrijd houden we altijd een videosessie. Daar kan je zeker niet bij slapen, want Conte pikt je eruit. Hij haalt jouw fouten eruit voor het oog van iedereen. Dat deed hij ook met mij na onze match tegen Slavia Praag. Vijf minuten lang had hij het erover hoe Cesar Azpilicueta een duel van mij kon winnen bij een doelpunt, hij was echt op dreef. Zoiets was me nog nooit overkomen", blikt Lukaku terug.

"Op zo'n moment kan je ofwel reageren en goed spelen, ofwel jezelf aan de zijlijn zetten. Ik kon niet kinderachtig zijn en ging verder met werken. Enkele dagen nadien namen we het op tegen AC Milan: ik speelde één van mijn beste matchen van het seizoen. Die kritiek voor de hele groep stond me toe een belangrijke mentale stap te zetten", geeft Big Rom toe.

Man U
Lukaku keek ook nog eens terug naar zijn passage bij Manchester United. "Mijn laatste seizoen was één van de slechtste uit mijn carrière. Ik moest voor mezelf uitmaken wie me echt wilde. Solksjaer wilde dat ik bleef, maar mijn verhaal was er geschreven. Uiteindelijk toonde hij zich een man en hielp me om te vertrekken. United doet het nu goed, met de juiste spelers. Solksjaer doet het geweldig. Ik heb United of eender welke andere club in Engeland nooit in diskrediet willen brengen", besluit Lukaku.