Mevrouw Vormer werkt snoeihard als spoedarts: Het is onwezenlijk

Mevrouw Vormer werkt snoeihard als spoedarts: "Het is onwezenlijk"

19-03-2020 11:30 Laatste update: 11:32
11

De groepstrainingen bij de eersteklassers zijn opgeschort. Ruud Vormer moet nu dus individueel trainen, maar zijn vrouw Roos America heeft het een pak zwaarder. Zij werkt namelijk als spoedarts.

"Hierop hebben we ons jarenlang voorbereid", geeft ze aan bij Het Laatste Nieuws. "En amper zes uur nadat we beseften hoe ernstig dit virus wel is, was de spoed bij ons al omgebouwd. Alles is veranderd. Een aparte zone voor de coronapatiënten en buiten containers voor de minder zieken. Zij kunnen eventueel naar huis zonder in het ziekenhuis blootgesteld te worden aan het virus of er andere mensen te besmetten."

Voorlopig wordt het ziekenhuis nog niet overstelpt, maar dat kan snel veranderen. "Zo bizar rustig nu. Het is een soort luxe die ons toelaat om te kunnen proefdraaien. Het idee dat er zich hier binnen een paar dagen of weken te veel patiënten zullen aanmelden, is onwerkelijk. Te veel patiënten voor het aantal beademingstoestellen."

Ze is wel 'blij' met de verscherpte maatregelen. "Om 19 uur hoor ik het nieuws op de radio. Er komen strengere maatregelen. Eindelijk. Hier waren we al een tijd op aan het wachten. Als ik nadien zie dat mijn man en mijn vriendinnen op Instagram een foto hebben gepost dat ze trots op me zijn, voel ik mijn ogen branden. Zo lief. Ik ben emotioneler dan normaal. Bang ook. Bang voor wat er komen zal..."