UEFA brengt klaarheid: 'Alle Europese competities moeten op 30 juni klaar zijn'

UEFA brengt klaarheid: 'Alle Europese competities moeten op 30 juni klaar zijn'

17-03-2020 15:31 Laatste update: 15:47
8

Alle clubcompetities en Europese competities moeten uiterlijk 30 juni voltooid zijn. Dat heeft de UEFA de clubs en nationale bonden dinsdag laten weten, meldt de KNVB. Dat betekent dat het vervolg van de Jupiler Pro League nog drieënhalve maand georganiseerd kan worden.

De datum van 30 juni is omcirkeld omdat na die dag aflopende contracten niet meer geldig zijn. Ook al voltooide transfers - zoals die van Wout Faes van KV Oostende naar Stade Reims bijvoorbeeld - worden op 1 juli doorgezet. Om te voorkomen dat afspraken en deals in de knoop komen te zitten, heeft de UEFA dus laten weten dat 30 juni de uiterlijke einddatum van een competitie is. 

Per competitie zal bekeken worden hoe de periode daarvoor ingedeeld wordt. In ons land staat er in principe nog heel wat op de agenda. Een datum vinden voor de slotspeeldag van de reguliere competitie zou geen probleem mogen stellen, evenals voor de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC en de promotie- en degradatieduels in Eerste Klasse B.

Dé hamvraag is echter of er voldoende tijd is om de Play-Offs af te werken. In totaal zouden daar een zestal weken voor nodig zijn. Dat zou betekenen dat de Play-Offs ten laatste halverwege mei van start mogen gaan om de timing van de UEFA te halen. Het is voorlopig koffiedik kijken of de coronacrisis tegen dan al onder controle is.

Het EK 2020 is door de UEFA inmiddels uitgesteld naar de zomer van 2021.