Sonck: De jongens van de U18 zitten voortdurend op hun smartphone te tokkelen

Sonck: "De jongens van de U18 zitten voortdurend op hun smartphone te tokkelen"

15-03-2020 11:38
7

Wesley Sonck werd zaterdag doorgeschoven van de U18 naar de U19 bij de nationale jeugdploegen. Daar zal hij andere spelers tegenkomen, maar de mentaliteit van de youngsters blijft hoogstwaarschijnlijk dezelfde. Sonck kijkt soms zijn ogen uit over het smartphone-gedrag van de jeugd.

In Soncks periode was de aandacht op sociale media natuurlijk veel minder. "Bij jonge voetballers vandaag is dat anders: ze zijn heel aanwezig op sociale media en kunnen er ook veel geld mee verdienen", beseft de oud-aanvaller bij Het Belang van Limburg. "Ik zie dat ook bij jongens van de U18: die zitten voortdurend op hun smartphone te tokkelen. Ik heb weinig regels als trainer, maar als we aan tafel zitten, dan moeten ze hun gsm opbergen. Ik wil dat ze met elkaar praten. Over de training of hun vriendinnetje voor mijn part."

Door die enorme toename van sociale media is zijn dochter, Amy, inmiddels zelfs populairder op Instagram dan papa Sonck zelf. "Klopt, maar ik post ook geen bikinifoto's zoals zij", weerlegt de vader lachend. "Ik ben trots op haar, zoals op al mijn kinderen, maar soms denk ik: moet dat nu, Amy? Tja, ze is twintig, ik heb aan haar niets meer te zeggen. Toen ik haar leeftijd had, wou ik een goede voetballer worden. Beroemd zijn interesseerde me niet", besluit Sonck.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pink isn't just a color it's an attitude 💕 | outfit by @fashionbyyesmani + kortingscode “AMYSONCK” geeft je 15% korting op de collectie.

Een bericht gedeeld door Amy Sonck (@amysonck) op