Martinez: We zijn heel tevreden dat Mathijssen zijn nieuwe missie aanvaard heeft

Martinez: "We zijn heel tevreden dat Mathijssen zijn nieuwe missie aanvaard heeft"

15-03-2020 11:20

De Belgische voetbalbond voerde zaterdag enkele interne verschuivingen door. Na het vertrek van Johan Walem als bondscoach van de beloften is Jacky Mathijssen doorgeschoven naar die functie. Dat stemt Roberto Martinez, eindverantwoordelijke bij de grote jongens, tot tevredenheid.

Mathijssen neemt vanaf heden dus de beloften onder zijn hoede en verlaat zo de U19. Die komen nu onder de vleugels van Wesley Sonck, die op zijn beurt doorschuift van de U18. Daar neemt Thierry Siquet de komende tijd de honneurs waar. Zo heeft de KBVB het vertrek van Walem volledig binnenskamers opgelost.

Roberto Martinez reageerde kort op de wijzigingen bij de nationale jeugdelftallen. "We zijn heel tevreden dat Jacky Mathijssen zijn nieuwe missie heeft aanvaard. Het is een interne promotie voor het goede werk dat hij leverde bij de U19", klinkt het lovend op de website van de KBVB.

Martinez en Mathijssen zullen de komende tijd ongetwijfeld nauw samenwerken, want voor de Spanjaard is doorstroming vanuit de beloftenkern één van de kernwaarden van het huidige succes van de Rode Duivels.