Dury staat niet ter discussie bij Zulte Waregem: We kozen voor stabiliteit

Dury staat niet ter discussie bij Zulte Waregem: "We kozen voor stabiliteit"

11-03-2020 16:49
3

Zulte Waregem kwam na de 7-0 pandoering op het veld van RSC Anderlecht met een kritisch persbericht gericht aan de spelers en de staf van de club. Franky Dury mag zich aangesproken voelen, al staat hij niet ter discussie bij Essevee.

"De tekst is in overleg met Dury verstuurd", verduidelijkt voorzitter Carl Ballière tegenover Het Laatste Nieuws. "We brachten de laatste weken te weinig voor een ploeg met ons talent, terwijl we tot eind december nog meededen voor de prijzen."

Volgens Ballière wil de club niet de rekening maken van één iemand, en zeker niet alleen uithalen naar Dury. "We kozen voor stabiliteit en dat heeft best tot goeie resultaten geleid. Als je de historie van Francky in die eerste zeven seizoenen ziet, dan haalden we drie keer Play-Off 1, speelden we twee bekerfinales met één trofee, en een paar keer Europees. En toen we in de degradatiezone zaten, ontsloegen we hem niet en haalde hij ons eruit."

Er zijn immers voorbeelden genoeg van clubs die vaak van coach wisselen zonder succes. "Kijk maar eens naar de degradatieteams van de laatste jaren die twee of drie keer van coach wisselden: KV Mechelen is gezakt, Lokeren is gezakt en als Waasland-Beveren niet oplet, zakken ze ook", besloot Ballière.