De theorie van Preud'homme: Goede spelers herhalen dat 15 keer, héél goede 25

De theorie van Preud'homme: "Goede spelers herhalen dat 15 keer, héél goede 25"

06-03-2020 17:03
18

Standard Luik werkte in februari aan een opmars, maar staat na vorig weekend weer met beide voeten op de grond. In de Waalse choc met Sporting Charleroi waren de Luikenaars kansloos: 2-0. Dat zet Michel Preud'homme weer op scherp voor het thuisduel met Sint-Truiden.

Dat Preud'homme afgelopen weekend in de tribunes moest plaatsnemen, zal daar ongetwijfeld toe bijdragen. Na zijn historische schorsing is het de trainer nu opnieuw toegestaan om vanop de bank te coach. "Het was niet zo leuk in de tribune”, aldus Preud'homme bij Het Laatste Nieuws. "Mijn ploeg heeft niet gedaan wat we hadden voorbereid. En het was niet de eerste keer", klinkt Preud'homme dreigend.

"Wat is het verschil tussen een goede en een héél goede ploeg?", vraagt Preud'homme zich openlijk af. "Het aantal keer dat je prestaties kan herhalen. Ik denk dat alle spelers in de Jupiler Pro League kunnen zeggen dat ze op zijn minst één schitterende wedstrijd gespeeld hebben. De goede spelers zullen dat vijftien keer op een seizoen doen, de héél goede herhalen dat 25 keer. Dat is hetzelfde voor een ploeg. Enkel door regelmaat in de prestaties te leggen, kan je groeien."