Domper voor Club Brugge, Okereke staat weken gebleseerd aan de kant

Domper voor Club Brugge, Okereke staat weken gebleseerd aan de kant

05-03-2020 18:03
24

Club Bruggek kan de komende weken geen beroep doen op David Okereke. Dat heeft Blauw-Zwart donderdag laten weten. De aanvaller viel geblesseerd uit op training. 

Club Brugge laat weten dat het voor Okereke misliep op training. Hij liep na een contact een fractuur op ter hoogte van de middenvoet. Blauw-Zwart kan de komende vier tot zes weken geen beroep doen op haar Nigeriaanse aanvaller. Okereke mist dus het slot van de reguliere competitie, de start van de Play-Offs en de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC.

Okereke speelde dit seizoen in totaal 34 duels voor Club Brugge. Daarin was de aanvaller goed voor 9 doelpunten. Ook gaf hij 2 assists de voorbije maanden. De afgelopen matchen kwam Okereke niet verder dan enkele korte invalbeurten. Zijn laatste basisplaats dateert al van 19 januari. Toen won Blauw-Zwart met 1-2 op het veld van Anderlecht.

Okereke is niet de enige zware geblesseerde speler bij Club Brugge. In de afgelopen weken vielen ook al Ruud Vormer en Emmanuel Dennis voor lange tijd uit. Vormer liep een scheurtje in de gewrichtsbanden van zijn knie op. Blauw-Zwart mist haar aanvoerder een maand. Dennis liep een scheur op in de aanhechtingsspier van de enkel en zal in totaal zes weken aan de kant staan.