Deschacht neemt ploegmaats op de korrel: Dit mag niet op het hoogste niveau

Deschacht neemt ploegmaats op de korrel: "Dit mag niet op het hoogste niveau"

02-03-2020 08:30 Laatste update: 08:35
1

Zulte Waregem gaf in het burenduel tegen KV Kortrijk een 2-0 voorsprong alsnog uit handen (2-2), waardoor het met een troosteloos punt achterblijft. Olivier Deschacht was afloop bijzonder ontevreden over de defensieve taken bij Essevee.

De fans uitten na afloop hun ongenoegen met gefluit. "Ik geef het publiek honderd procent gelijk", zegt Deschacht in Het Nieuwsblad. "Ik ben ook kwaad. Als ik supporter was, zou ik dat ook zijn. Hopelijk beseft iedereen waar het fout is gelopen. We slikten twee kinderachtige tegengoals. We maakten onnodige fouten aan de zijlijn. Dit had een leuke overwinning kunnen zijn voor de fans. Maar je moet ook metier hebben, hè."

Deschacht hekelt dan ook enkele ploegmaats. "Ik ga geen namen noemen. Twee keer laten we onze man los en slikken we een kinderachtig tegendoelpunt. Dit mag niet gebeuren op het hoogste niveau en zeker niet in een derby. Ik zou zeggen dat je moet leren uit dit soort fouten. Eigenlijk zou ik dit niet moeten zeggen, want je bent prof. Ik denk dat verschillende jongens voor de spiegel moeten staan. Ik ben heel kwaad. Dit is een enorme teleurstelling."