Pjaca: Dan strijdt Anderlecht volgend seizoen mee voor de titel

Pjaca: "Dan strijdt Anderlecht volgend seizoen mee voor de titel"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 11:30vr 28-02-2020 om 11:30

Anderlecht haalde afgelopen winter Marko Pjaca op huurbasis weg bij Juventus. De Kroaat moet mee zorgen voor Play-Off 1... maar is dat niet een beetje te laat?

Met nog drie speeldagen te gaan heeft Anderlecht vier punten achterstand op KRC Genk. "Als we Play-Off 2 kunnen vermijden, zullen we dat zeker niet nalaten, maar het zou ook niet het einde van de wereld zijn", aldus Pjaca bij Het Laatste Nieuws. "Zeker niet voor mij. Ik moet volledig fit geraken, minuten maken en ritme opdoen. Ik droom stilletjes van een EK-selectie. Tegen wie we spelen, boeit mij dus eigenlijk minder."

In Play-Off 2 spreken de tegenstanders natuurlijk niet tot de verbeelding. "Virton? Neen, daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar ik ben hongerig, ik wil spelen. Hoe dan ook vind ik dat het niveau in België wordt onderschat. Het verschil met Italië of Duitsland is echt niet zo groot. We hebben bij Anderlecht ook zoveel jong talent. Ik ben 24 en ik hoor bij de anciens, dat zegt iets over de ploeg."

Pjaca blikt al vooruit op volgend seizoen. "Als we ons zo blijven ontwikkelen, strijden we volgend seizoen samen voor de titel. Als Anderlecht natuurlijk de optie voor dat extra jaar in mijn huurovereenkomst licht."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws