VP Rapport: Mignolet en Mata enige spelers op niveau bij Club Brugge

VP Rapport: Mignolet en Mata enige spelers op niveau bij Club Brugge

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 23:54do 27-02-2020 om 23:54

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 15:00vr 28-02-2020 om 15:00

Club Brugge is uit de Europa League geknikkerd door Manchester United. Met Simon Mignolet als sterkste speler van de ploeg spreekt dit boekdelen. De verdediging was vandaag niet op niveau, met uitzondering van Clinton Mata. Telkens opnieuw leden ze balverlies en kon Manchester United scoren. 5-0 was dan ook de pijnlijke eindstand.

MIGNOLET – 7
Mignolet wilde zich vandaag nog eens tonen voor het Engelse publiek en hij pakte al meteen uit met een paar sterke saves. Helaas was de defensie vandaag niet op niveau en kreeg hij 5 goals om de oren maar zonder hem was het hier vandaag nog veel erger geweest. Hij had zijn terugkeer naar Engeland wellicht anders voorgesteld.

MECHELE – 4,5
Mechele ruimde nog veel ballen op maar ook hij kon de 5 goals niet voorkomen. Zijn passes waren niet zuiver genoeg vandaag en zorgde zo voor een te zwakke opbouw vandaag.

RITS – 4
Deed zijn best, maar ook Rits was niet sterk genoeg in de opbouw. Hij miste in het begin van de eerste helft ook een enorm grote kans na een matige ingreep van Sergio Romero.

RICCA - 4
Door de afwezigheid van Vormer en Balanta moest Clement schuiven en plaatste Ricca op het middenveld maar deze positie is toch niet op zijn lijf geschreven.

DELI - 1
Goed begonnen, maar met zijn domme reflex liet hij zijn ploeg in de steek. Na zijn handsbal en rode kaart was Club Brugge helemaal een vogel voor de kat in Engeland.

TAU - 3
Percy Tau was fysiek niet opgewassen tegen de verdedigers van Manchester United. Aanvallend kwam hij amper in het stuk voor. Enkel door zijn massale balverliezen en slechte passen kwam hij vandaag in beeld.

OKEREKE – 4
Amper ballen geraakt tot bij hem, vroeg vaak om de diepe bal maar deze kwam te weinig aan. Miste in het begin van de match nog een grote kans.

DE CUYPER - 5
Goed verdedigend werk geleverd vandaag, aanvallend kon hij weinig brengen omdat Brugge al vroeg met 10 man stond. Hij probeerde heel veel maar komt voorlopig nog te kort, hij bleef wel strijden tot het bittere einde, zijn mentaliteit zit in ieder geval goed.

VANAKEN – 5
Hans Vanaken gaf vandaag één goede voorzet. Voor de rest was hij weinig te zien, sant in eigen land, maar niet in Engeland.

CLINTON MATA – 6,5
Speelde vandaag met lef en zelfvertrouwen, verdedigend was hij heel sterk maar kon zijn team niet rechthouden tegen een sterk Manchester United. Hij was één van de weinige spelers die echt op het niveau van de tegenstander was.

KOSSOUNOU – 3,5
De 3-0 kwam er door slecht uitverdedigen van Kossounou. Hij maakte veel domme fouten en kon zich dus niet doorzetten op de rechter flank vandaag, geen goed alternatief gebleken.

DE KETELAERE - 5
Gretige invalbeurt maar kon ook geen potten meer breken op een tiental minuten.

MITROVIC – 3
Matige invalbeurt van Mitrovic, hij bewees waarom hij al het hele seizoen op de bank zit. Zijn balverlies lag aan de basis van de 4-0.DIATTA – 5
Bracht met momenten een flits van klasse maar kon zijn team ook niet aan een doelpunt helpen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws