Martinez over blessure Hazard: “Op dit moment maak ik me geen zorgen”

Martinez over blessure Hazard: “Op dit moment maak ik me geen zorgen”

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 14:25wo 26-02-2020 om 14:25

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 14:31wo 26-02-2020 om 14:31

Eden Hazard kampt dit seizoen met veel blessureleed bij Real Madrid. De Rode Duivel ligt weer in de lappenmand met problemen aan de enkel. Roberto Martinez laat zich tegenover VTM Nieuws uit over Hazard.

“We zijn allemaal triest”, citeert Het Laatste Nieuws. “Triest, omdat Eden dit niet verdient. Hij kwam aan bij een nieuwe ploeg, mocht beginnen aan een nieuw project en het moest een ongelooflijk jaar worden. Maar hij had al een kleine blessure en nu hadden we nochtans het gevoel dat alles weer in orde was.”

Blessures horen echter bij het voetbal, dat weet ook de bondscoach van de Rode Duivels. “Maar ook dat is voetbal. Ik denk niet dat nodig is om iets of iemand de schuld te proberen geven. Blessures horen bij de sport, maar natuurlijk is het jammer dat het nu gebeurt.”

Toptransfer
Hazard maakte vorige zomer de overstap van Chelsea naar Real Madrid. “Ik vind dat Eden zich extreem goed aan Real had aangepast. Zijn prestaties waren uitzonderlijk. De hele voetbalwereld is triest, want iedereen wil hem op het veld zien staan.”

De kans zit erin dat Hazard geopereerd zal worden aan de enkel. “Nu moet Real gewoon de juiste beslissing neemt en wij gaan zoveel mogelijk proberen helpen. Hij zal nu bij zijn club aan zijn herstel moeten werken en we hopen dat hij snel kan terugkeren. Voor Real Madrid, daarna komt de nationale ploeg dan wel.”

EK
“Nu moet hij vooral de juiste hulp krijgen”, gaat Martinez verder. “Bij dit soort blessure is het belangrijk om na te gaan hoe het is kunnen gebeuren, ook met het oog op de toekomst. Hij kan nog 5 of 6 goeie jaren hebben en dat is het enige dat op dit moment van belang is.”

De Spaanse keuzeheer maakt zich alvast (nog) geen zorgen. “Richting het EK moeten we nog niet denken. Hij moet de best mogelijke behandeling krijgen, enkel zo kunnen we hem zo snel mogelijk op het veld krijgen. Op dit moment maak ik me helemaal geen zorgen.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws