Virton vraagt aan het BAS om voor de laatste speeldag een uitspraak te doen

Virton vraagt aan het BAS om voor de laatste speeldag een uitspraak te doen

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 18:16di 25-02-2020 om 18:16

Virton heeft dinsdag officieel beroep aangetekend bij Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de nietigverklaring van de match tegen Beerschot. De club, die zelf geen kans meer maakt op de periodetitel, hoopt op een uitspraak voor vrijdag. Dan is er immers de laatste speeldag van de competitie.

Vorige week werd de wedstrijd tussen Virton en Beerschot (1-0) nietig verklaard. De beslissing van de wedstrijdleiding om de winnende treffer goed te keuren, was volgens de Geschillencommissie een inbreuk op de spelregels. De kalendermanager besliste de replay op 2 maart te laten doorgaan, maar Virton gaat in beroep.

Door de nederlaag tegen Westerlo (2-1) maakt Virton geen kans meer op de periodetitel, maar toch hebben ze officieel beroep aangetekend. "Als we de replay verliezen, kunnen Westerlo en het brede publiek zich vragen stellen bij de sportieve legitimiteit van dat verlies", verklaarde de directie van Virton in een persbericht.

"Puur ter bescherming van het algemeen belang en ons imago willen we zo’n scenario vermijden. Iedereen weet dat het imago van het Belgische voetbal door verschillende schandalen en mismanagement bezoedeld is. In die context vindt Virton het heel ongelukkig dat de partij in kwestie, die kan beslissen over de tweede periode, herspeeld moet worden. Zeker omdat de replay na de laatste speeldag werd gepland."

"We vragen dat een beslissing genomen wordt uiterlijk tegen vrijdagmiddag, voor de laatste speeldag wordt afgewerkt. Het BAS toonde in het verleden al aan dat het beslissingen kan nemen op zo’n korte termijn. Maar dan moeten de andere partijen wel meewerken, in het belang van het Belgische voetbal. Als ze dat niet doen, zal Virton de gepaste conclusies trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws