Redding Waasland-Beveren is ingezet: “Het gaat over leven en dood”

Redding Waasland-Beveren is ingezet: “Het gaat over leven en dood”

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 08:44di 25-02-2020 om 08:44

Waasland-Beveren heeft Arnauld Mercier vervangen voor Dirk Geeraerd en hoopt zo degradatie alsnog te ontlopen. Tegenover Sporza reageert Geeraerd over operatie redding bij de Waaslanders.

Geeraerd gaat al voor de 3e keer aan de slag als hoofdtrainer. "Het is een beetje mijn lot. Ik wou absoluut mijn verantwoordelijkheid nemen in de huidige situatie. Voor het bestuur was het moeilijk om op zo'n korte termijn nog iemand nieuw binnen te halen. Iemand die de club, de spelers en de competitie misschien niet kent."

"Ze zijn hier altijd correct geweest met mij, dus ik wou dit doen”, gaat hij verder. “Het is me gevraagd, niet opgedrongen. Het gaat over veel meer dan over degradatie. Het gaat over leven en dood en over de toekomst van deze club. Zal ik er later spijt van hebben? Misschien, maar ik durf het en ik doe het. Hopelijk kan ik het tij nog keren."

Cercle Brugge is Waasland-Beveren in de stand voorbijgestoken. "De ernst van de situatie is duidelijk. Wie vandaag niet snapt dat hij hier moest zijn, die snapt het voetbal niet. Er resten nog maar 20 dagen. We mogen daarna nergens spijt van hebben.”

De Waaslanders moeten die rode lantaarn terug zien weg te krijgen. “Ik pak liefst nog meer punten. Als we geen enkel punt pakken, verdienen we het niet om in 1A te blijven. Dan zouden we 8 keer op een rij verliezen. Dan is degradatie een zeer simpele eindconclusie”, aldus Geeraerd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Denk jij dat Waasland-Beveren zich nog kan redden?

(217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws