Clement krijgt weer veel lof voor zijn lef: “Een pluim dat hij dat kan inschatten”

Clement krijgt weer veel lof voor zijn lef: “Een pluim dat hij dat kan inschatten”

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 14:44vr 21-02-2020 om 14:44

Philippe Clement gooide debutant Maxim De Cuyper verrassend voor de leeuwen in de Europa League-clash tegen Manchester United. De oefenmeester van Club Brugge krijgt veel lof voor zijn lef.

Het is niet de eerste keer dat Clement dit aandurft. Ook Charles De Ketelaere werd tegen PSG in de basis gedropt. "De Cuyper zat vanaf de eerste minuut in de match Hij had al enkele oefenmatchen gespeeld en traint al een tijdje met de A-kern, maar het is opmerkelijk dat hij uitgerekend gisteren zijn debuut maakte”, zegt Eddy Demarez tegenover Sporza.

"Het zou logischer zijn als je in de beker start of in de competitie tegen een mindere ploeg, maar net als De Ketelaere debuteerde hij in een Europese topmatch. Ik geef een pluim aan Clement dat hij kan inschatten dat De Cuyper dat in zich heeft en dat hij de jongeling daar ook nog eens van kan overtuigen. De coach neemt de druk weg en kan dat goed overbrengen”, aldus Demarez.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Demarez hier gelijk?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws