Joos ziet Mertens na record vertrekken bij Napoli: “Één club is geen optie”

Joos ziet Mertens na record vertrekken bij Napoli: “Één club is geen optie”

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 14:28vr 21-02-2020 om 14:28

Dries Mertens heeft nog twee doelpunten nodig om het clubrecord van Marek Hamsik (121 goals) bij Napoli te breken. Volgens Filip Joos zal de Rode Duivel na dit seizoen vertrekken uit Napels.

Momenteel heeft Mertens 120 doelpunten bij Napoli. "Iedereen gunt hem dat, het gaat hem lukken", vertelt Joos aan Sporza. "En dan is het goed dat Mertens in Napels gebleven is. Stilaan denk ik dat het record zijn drijfveer was om Napoli trouw te blijven.”

“En het fantastische zicht op Capri elke ochtend natuurlijk ook. Dat is toch mooier dan de smog van het Ruhrgebied in Dortmund." Mertens zijn contract loopt af bij Napoli. "Dat zal Mertens geen windeieren leggen. Het zou me verbazen als hij voor Napoli blijft voetballen."

"Dan zullen ze hem een mooi project moeten voorschotelen, want Napels is een prachtige stad, maar de infrastructuur is zo verouderd. Het is een wonder wat ze de voorbije jaren gepresteerd hebben in een stadion dat veel weg heeft van een vuilnisbelt”, vindt Joos.

Toekomst?
Waar ligt de toekomst van Mertens? "Op zijn 32e heeft hij overal aanbidders, dat is fantastisch. Bij Roma dromen ze van zijn komst, Conte wil hem bij Inter en ook Milan hoopt hem binnen te halen.”

“Eén club is geen optie en dat is Juventus. Ik kan me inbeelden dat ze in Napoli altijd zullen applaudisseren voor een doelpunt van Mertens, maar niet als hij het shirt van Juventus draagt."

Engeland wordt ook volop genoemd. Chelsea en Tottenham zijn kandidaten. "Ik heb altijd aan een club in Londen gedacht", antwoordt Joos. "Bij Tottenham misschien?", besluit Joos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws