AS Roma-fans liggen niet wakker van Gent: Zelfs het B-team wint makkelijk

AS Roma-fans liggen niet wakker van Gent: "Zelfs het B-team wint makkelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 12:44di 18-02-2020 om 12:44

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 23:00di 18-02-2020 om 23:00

Terwijl KAA Gent de Europa League clash tegen AS Roma piekfijn voorbereidt, lijken ze in Italië iets minder wakker te liggen van de Buffalo’s. De Italianen hebben andere zorgen aan hun hoofd dit seizoen.

In een groep met Istanbul Basaksehir, Borussia Mönchengladbach en Wolfsberg wist Roma slechts negen puntjes te sprokkelen. Het was genoeg om tweede te eindigen en dus door te stoten, maar het maakte ook de Europese intenties van Roma duidelijk. Presteren in de Europa League is geen prioriteit dit seizoen.

David Schiavone, Serie A kenner bij Marca en Forza Italian Football, geeft duiding over hoe de Italianen toeleven naar de wedstrijd tegen Gent. "Het wordt een beetje beschouwd als een tussendoortje tussen twee Serie A wedstrijden in. Bijna alle teams in Italië geven voorkeur aan de competitie en dat is bij Roma niet anders", vertelt hij aan VoetbalPrimeur.be.

De disinteresse in de Europa League is ook merkbaar onder de fans. "Je ziet over heel Italië dat de stadions heel veel lege zitjes tellen tijdens wedstrijden in de Europa League. Tegen Gent zal het stadion van Roma dan ook zeker niet vol zitten. De interesse flakkert later misschien wel op als ze Gent verslaan en verder geraken in de competitie, maar op dit moment is het zeker niet de eerste prioriteit."

Wisselvallig Roma
Gent mag zich mogelijk dus aan een B-elftal verwachten, het zou de kwalificatiekansen alvast verhogen. "Gent is zeker niet kansloos want Roma speelt echt ongelofelijk wisselvallig. De ene wedstrijd zijn ze briljant, om dan de wedstrijd erna tegen een degradatiekandidaat te verliezen", vat Schiavone het samen. Ondanks de wisselvalligheid, twijfelen de meeste supporters er echter niet over dat Roma makkelijk zal winnen van Gent.

"Ze gaan er toch van uit dat zelfs het B-team van Roma deze wedstrijd makkelijk zal winnen. Ik denk dat ze daar iets te makkelijk van uit gaan want volgens mij wordt het zeker geen makkelijke wedstrijd. Op verplaatsing tegen Wolfsburg liet Gent al zien dat ze een resultaat kunnen behalen", vervolgt Schiavone.

De Roma-supporters lijken Gent dus te onderschatten. Niet helemaal onlogisch gezien het verleden, de laatste dubbele confrontatie tussen de twee ploegen eindigde in een afstraffing. In 2009 won Roma met 3-1 van Gent, een week later haalden ze op verplaatsing de sloophamer boven: het werd 1-7. Donderdag om 21uur krijgt Gent de kans om het één en ander recht te zetten.

Michiel De Wolf - VoetbalPrimeur.be

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie stoot door?

(519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws