'Als Genk zondag wint van Standard, is het over voor RSC Anderlecht'

'Als Genk zondag wint van Standard, is het over voor RSC Anderlecht'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 10:17zo 16-02-2020 om 10:17

Na het verlies van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen is Play-Off 1 nu wel heel veraf voor de Brusselaars. Dat ziet ook Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad, die een plekje bij de eerste zes zelfs onhaalbaar vindt.

'Als Genk zondag van Standard wint, is het over voor paars-wit. Niet mathematisch maar dan moet Anderlecht niet alleen zeven punten goedmaken, het moet ook nog drie rivalen voorbij steken. Onmogelijk', schrijft hij.

Zelfs een perfect parcours is volgens hem mogelijk niet genoeg. 'KRC Genk, KV Mechelen en Zulte Waregem zouden dan een inzinking moeten kennen. Eén ploeg kan dat overkomen, zelfs twee. Maar drie? KV Mechelen heeft met Waasland-Beveren, STVV en Eupen nog drie haalbare tegenstanders. En op de laatste speeldag moet het naar Genk.'

Zo lijkt Anderlecht zich op te moeten maken voor Play-Off 2. 'Het is zo’n triest seizoen voor Anderlecht. Het zou echter unfair zijn om de jongeren de schuld van de dreigende catastrofe te geven. Het is niet eens in Mechelen dat het PO1-ticket uit handen werd gegeven. Als je maar acht keer kan winnen op 26 wedstrijden is die ene match waarin het misging niet de oorzaak', besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws