Record clean sheets kan nog steeds: 'Niet meer voor Charleroi, wel voor Club'

Record clean sheets kan nog steeds: 'Niet meer voor Charleroi, wel voor Club'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 15:21wo 12-02-2020 om 15:21

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 15:37wo 12-02-2020 om 15:37

Sporting Charleroi won dinsdagavond haar inhaalwedstrijd tegen KV Mechelen met 2-1. Die drie punten zijn zeer welgekomen in de strijd om Play-Off 1, al was het tegendoelpunt van KV een klein smetje op de prestatie. Daardoor ziet Charleroi namelijk een mooie reeks afgebroken worden.

Het doelpunt van Mechelaar William Togui was de eerste tegentreffer die de Carolo's in eigen huis moesten incasseren sinds 4 oktober (!) van vorig jaar. Toen scoorde RSC Anderlecht twee keer op Mambourg in de 1-2-overwinning van de Brusselaars.

Sindsdien kwamen Royal Excel Moeskroen, KAS Eupen, Waasland-Beveren, Cercle Brugge, KV Oostende, Club Brugge en Zulte Waregem over de vloer. Geen enkele van die clubs slaagde erin een doelpunt te maken. Dat legde Charleroi geen windeieren: de Henegouwers pakten in die matchen 19 op 21.

Record
Tegen KV Mechelen won Charleroi dus weer, maar ditmaal mét tegendoelpunt. Zo blijft de reeks van thuiswedstrijden zonder tegentreffer steken op zeven stuks. Daarmee doet Charleroi wel beter dan eender welke andere ploeg sinds de invoering van de Play-Offs (2009-2010).

Vóór dat tijdperk leverde Club Brugge al eens een gelijkaardig huzarenstukje af. In het seizoen 2007-2008 hield Blauw-Zwart ook al eens zeven wedstrijden op rij de nul. Overigens kan Club dat record dit jaar nog breken. Momenteel tellen de troepen van Philippe Clement namelijk zes clean sheets op rij. Als het zaterdag wint van Waasland-Beveren, evenaart Club haar eigen record. Daarna kan het het record ook breken, uitgerekend tegen ... Charleroi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws