Standard dient klacht in tegen trio, maar Venanzi komt nu zelf onder vuur

Standard dient klacht in tegen trio, maar Venanzi komt nu zelf onder vuur

11-02-2020 08:48
11

Standard heeft besloten om een klacht in te dienen tegen ex-sportief directeur Olivier Renard, ex-trainer Aleksandar Jankovic en spijtoptant Dejan Veljkovic. Dat trio zou naar verluidt zwart geld hebben opgestreken via geheime constructies. Al komt ook Bruno Venanzi niet in een goed daglicht te staan.

Het beklaagde trio zou via retrocommissies heel wat geld hebben verduisterd bij Standard. Via vervalste facturen heeft Standard dan ook een pak geld moeten betalen aan het trio. De Rouches besloten om Renard, Jankovic en Veljokvic aan te klagen. Nu komt echter ook voorzitter Bruno Venanzi zwaar onder vuur te staan.

Het Laatste Nieuws kwam namelijk te weten dat Venanzi zélf die valse facturen heeft ondertekend. "Hij wist maar al te goed van die fictieve scoutingopdrachten", gaf een niet nader genoemde bron aan. "Hij kiest, nu het grote voetbaldossier is afgerond en hij onlangs zelf uit zijn bed werd gelicht in het onderzoek naar makelaar Christophe Henrotay, duidelijk voor de vlucht vooruit. Maar vrij van zonde? Vergeet het", klinkt het.