KV Oostende geeft voorsprong uit handen: Het zit toch wat in de kopjes

KV Oostende geeft voorsprong uit handen: "Het zit toch wat in de kopjes"

09-02-2020 16:46 Laatste update: 16:46
1

KV Oostende is na de overwinning van Cercle Brugge tegen KV Mechelen nog niet helemaal zeker van het behoud. Dat zou bij een overwinning zaterdagavond op het veld van Excelsior Moeskroen anders geweest zijn, maar de ploeg van Dennis Van Wijk kon een vroege voorsprong niet vasthouden.

Jelle Bataille bracht de West-Vlamingen nochtans op voorsprong met een heerlijke goal, maar na de rust ging het volledig verkeerd. "We hadden het niet gemakkelijk, maar met dat doelpunt kwamen we er een beetje door. Zij kregen ook niet echt grote kansen", sakkerde doelpuntenmaker Bataille na de wedstrijd bij Sporza.

"We wisten dat ze sterk zijn op stilstaande fases. We hadden er de hele week op getraind en dan moet je daar toch weer een doelpunt op slikken. Dat is jammer, want nu moeten we toch weer naar beneden kijken. We hadden een puntje kunnen nemen en het afsluiten. We hadden genoeg kansen om 0-2 te maken en dat zou niet onverdiend geweest zijn."

"Dat is een beetje ons probleem de laatste weken. We werken onze kansen om de andere ploeg dood te doen niet af. In de tweede helft stonden ze beter en zetten ze meer druk. Dan moet je toegeven dat zij beter waren. Ik denk toch dat het wat in de kopjes zit. We willen te veel onze voorsprong behouden en daardoor denken we niet meer aan vooruit voetballen of druk zetten. Dan kruipen we te veel in onze schulp", besloot Bataille.