Van chouchou van Beerschot naar held bij OHL: “Ik kende toch wat stress”

Van chouchou van Beerschot naar held bij OHL: “Ik kende toch wat stress”

09-02-2020 12:00

Ooit hielp Jan Van den Bergh Beerschot mee aan promotie. Zaterdag scoorde hij bij zijn debuut voor Oud-Heverlee Leuven in de 3-0 zege tegen Lommel en prijkt hij met zijn nieuwe ploeg boven in het tweede periodekampioenschap.

Op 31 januari kwam Van den Berg over van KAA Gent. Daar kwam hij na een zware blessure opgelopen in een duel met Igor De Camargo niet meer aan spelen toe. "Mijn eerste twintig minuten waren wat roestig en kende ik toch wel wat stress. Ik had niet echt het goeie gevoel", aldus de centrale verdediger op de website van OHL.

Dat Van der Bergh even moest wennen, vergeeft iedereen hem. "Niet onlogisch natuurlijk, want het was toch negen maanden geleden dat ik voor de knikkers had gespeeld. Net voor het halfuur lukte ik het openingsdoelpunt en de supporters zongen me toe. Dat gaf me uiteraard een boost. Nadien kwam ik beter in de wedstrijd."

Dinsdag is Van den Bergh niet speelgerechtigd tegen Union. In het weekend kijkt de verdediger zijn oude liefde in de ogen. "Het wordt dus uitkijken naar de partij van vrijdag op het Kiel. Dat wordt een heel speciale wedstrijd voor mij. Ik heb daar vier heel mooie seizoenen gekend. Ik zal zorgen dat ik daar scherp aan de aftrap kom. Maar het is uiteraard aan de coach om te beslissen of ik vrijdag al dan niet tussen de krijtlijnen sta van bij de aftrap."