Fraeye duidt topfavoriet aan: Als OHL het niet haalt hebben ze gefaald

Fraeye duidt topfavoriet aan: "Als OHL het niet haalt hebben ze gefaald"

07-02-2020 16:52 Laatste update: 16:56

Met nog vier wedstrijden te gaan is het bijna Money Time in 1B. OH Leuven won de eerste periode en versterkte zich tijdens de winter gevoelig met het oog op de eindstrijd. OH Leuven moet dan ook kampioen spelen volgens Karel Fraeye.

Met zes ploegen op een zakdoek kan het nog alle kanten uit in de tweede periode van 1B, het belooft dan ook razend spannend te worden gedurende de laatste vier speeldagen. Analist Fraeye ziet alvast één ploeg die kwalitatief boven de rest uitsteekt.

"Als OH Leuven geen kampioen wordt, zeker met de transfers die ze nu hebben gedaan, hebben ze serieus gefaald", aldus Fraeye bij Proximus TV. De Leuvenaars gingen ook shoppen bij KAA Gent. "Jan Van Den Bergh heeft enorm veel kwaliteiten. Ook Stallone Limbombe overstijgt toch wel het niveau van 1B", worden de nieuwe aanwinsten van OHL geanalyseerd.

De nieuwe spelers moeten OH Leuven weer op het juiste pad brengen, de laatste weken presteerde de Leuvenaars namelijk erg wisselvallig. "Het is eigenlijk nog een mirakel dat ze meedoen in de tweede periode na zo een slechte reeks", vertelt Fraeye. "Door hun kleine achterstand op Beerschot zijn ze weliswaar bijna genoodzaakt om twaalf op twaalf te halen in de resterende wedstrijden."

Ondanks de achterstand denkt Fraeye dat OHL het uiteindelijk wel haalt. "Beerschot en Virton zijn de grootste uitdagers. Alleen, volgens mij zullen ze op een club stuiten waarvan ze qua budget, infrastructuur en spelerskern niet aan kunnen tippen."