Voormalige Rouche legt pijnpunten Standard bloot: Hij presteert niet op niveau

Voormalige Rouche legt pijnpunten Standard bloot: "Hij presteert niet op niveau"

07-02-2020 16:28
5

Traditiegetrouw pakt Michel Preud’Homme bijna altijd een prijs in zijn tweede seizoen bij een club, bij Standard wil het echter nog niet lukken voor de trainer. Benoit Thans, ex-Rouche en nu analist, zoekt naar antwoorden.

Uitgeschakeld in de beker en een straatlengte achterstand op Club Brugge, Michel Preud’Homme zal geen nieuwe prijs aan zijn palmares toevoegen dit seizoen. Thans ziet enkele redenen voor de wisselvallige prestaties van Standard.

"De verdediging is niet solide genoeg", duidt de analist een eerste pijnpunt aan in Het Laatste Nieuws. "Het centrale duo is te pakken op de flanken en de flankverdedigers maken het hun tegenstanders te gemakkelijk", aldus Thans. Ook normaalgezien de rots in de branding, Zinho Vanheusden, presteert niet op zijn gebruikelijke niveau volgens Thans. "Hij haalt niet meer zijn beste niveau, wat misschien wel logisch is na zijn zware blessure. Hij kent een terugslag omdat hij zo snel is teruggekomen."

Niet enkel de verdediging moet beter, ook het middenveld en de aanval zijn niet goed genoeg om mee te dingen voor de prijzen volgens Thans. "Amallah draaide een goede eerste seizoenshelft, hij heeft echter nog niet de schouders om de hele ploeg te dragen. Aanvallend missen ze dan weer een echte ‘buteur’. Oulare en Avenatti scoren niet, Lestienne is stilgevallen. Nu zie je hoe belangrijk Emond was voor deze ploeg", vertelt Thans.

Ondanks de gebreken mag Standard wel enkele ambities koesteren, zo zou Europees voetbal halen geen probleem mogen zijn. "Standard moet de top drie ambiëren, daar hebben ze genoeg kwaliteit voor. Een Europees ticket moet het doel zijn, het is dan wel geen prijs, dat weet ik…maar toch."