'Barça werkt aan complexe transfer en hengelt Fernandes en Rodrigo binnen'

'Barça werkt aan complexe transfer en hengelt Fernandes en Rodrigo binnen'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 13:13di 28-01-2020 om 13:13

FC Barcelona en Valencia beramen een opmerkelijk plan op de transfermarkt. De Catalanen willen Bruno Fernandes overnemen van Sporting Portugal, waarna hij onmiddellijk in een deal voor Rodrigo Moreno moet worden betrokken.

Dat meldt de in Valencia gevestigde sportkrant Superdeporte. Barça ziet in Rodrigo de vervanger van de geblesseerde Luis Suárez, maar Los Che was aanvankelijk niet happig op een vertrek van de 28-jarige Spaanse international. Even bekeken de clubs of Nélson Semedo in een deal kon worden betrokken, maar dat bleek niet haalbaar. Nu is dus een andere oplossing gevonden.

Barcelona is namelijk zeer gecharmeerd van Fernandes, die dit seizoen al goed was voor veertien treffers en tien assists in 33 officiële duels. Voor de 25-jarige Portugees is momenteel echter geen plaats gezien het overschot aan middenvelders in Camp Nou.

Barça wil Fernandes daarom overnemen van Sporting en hem meteen op huurbasis bij Valencia stallen. De middenvelder krijgt zo de kans om ervaring op te doen in La Liga, terwijl Valencia in ruil Rodrigo tijdelijk laat gaan. Coach Albert Celades heeft de lichten inmiddels op groen gezet en voorzitter Anil Murthy is al in Camp Nou om de details te bespreken.

Wel spreekt Superdeporte nog van een complexe operatie. Fernandes kost minimaal zestig miljoen euro en wordt begeerd door meerdere Europese topclubs. Vooral Manchester United maakt al enige tijd werk van zijn komst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws