Update: Union distantieert zich van financieel gesjoemel, maar beheerder stapt op

Update: Union distantieert zich van financieel gesjoemel, maar beheerder stapt op

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 22:50ma 27-01-2020 om 22:50

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 21:05di 28-01-2020 om 21:05

Beroering in Molenbeek en Sint-Gillis, waar een sprake zou zijn van gesjoemel van Molenbeeks schepen Adellah Achaoui. Hij wordt ervan beschuldigd gesjoemeld te hebben met geld van de jeugdwerking bij Union.

Dat meldt Bruzz en het Franstalige onderzoeksmagina Medor. Achaoui zou om onduidelijke redenen de bankkaart van l'Ecole des Jeunes de l'Union, de jeugdwerking van RUSG, gebruikt hebben om 6.500 euro af te halen. Dat deed hij een dag nadat de jeugdwerking een gewestelijke subsidie van 160.000 euro had ontvangen.

Daarnaast liet Achaoui zichzelf ook een loon van 2.000 euro uitkeren als adviseur, terwijl hij als voorzitter van de jeugdwerking niet betaald mag worden. "Wij vallen uit de lucht", reageert de woordvoerder van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux in La Dernière Heure. "Wij gaan meer informatie opzoeken en spelen de kaart van de transparantie. Als wat Medor schrijft, klopt, zal onze reactie ondubbelzinnig zijn."

De jeugdwerking is een vzw die losstaat van de profclub. "Wij zijn bezig met het opkuisen van die vzw, maar hebben het volste vertrouwen in die persoon in kwestie", vertelt iemand van binnen de profclub, die aangeeft dat er legitieme redenen waren voor het afhalen van het geld.

Update: Union heeft zich in een officieel persbericht gedistantieert van het financieel gesjoemel. "Na verschillende gesprekken bleek dat de beschuldigingen in de media ongegrond en onjuist waren", meldt de Brusselse club.

Adellah Achaoui stapt wel -vrijwillig- op als beheerder van l'Ecole des Jeunes de l'Union. "Om een gunstig klimaat te behouden en de wederzijdse reputaties niet te beschadigen", aldus Union. "We willen benadrukken dat er nooit financiële fraude of andere onregelmatigheden zijn geweest. Het bestuur wil de heer Achaoui bedanken voor het verrichte werk."

De tweedeklasser gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe sportdirecteur en operationeel directeur voor zijn jeugdwerking.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws