Opvallend: 'Coucke heeft contract om Anderlecht te verkopen aan... Kompany'

Opvallend: 'Coucke heeft contract om Anderlecht te verkopen aan... Kompany'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 08:55wo 15-01-2020 om 08:55

RSC Anderlecht kondigde dinsdag alweer een grote bestuursverandering aan, met onder andere de komst van Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt. Dat is mogelijk niet de enige bestuursverandering in de komende maanden/jaren. Zo kan er binnenkort ook een nieuwe eigenaar komen... Vincent Kompany.

Dat meldt De Rijkste Belgen. Volgens het medium bestaat er een contract tussen Coucke en Kompany dat stelt dat de speler-manager de club kan overnemen van Coucke. De financiële voorwaarden liggen al vast, enkel de timing is nog niet juist.

De nieuwe bestuursleden waren alvast onder de indruk van Kompany en zijn 'project'.  "Dat moet het project van Anderlecht zijn. Ik moet me door Vincent nog eens goed laten informeren, maar ik ben onder de indruk van wat ik gezien heb", gaf nieuwe CEO Karel Van Eetvelt aan.

Ook Wouter Vandenhaute had lof voor Kompany. "Ik heb twee jaar geleden een nota geschreven over hoe Anderlecht moest evolueren en dat is precies zoals ook Kompany dat voor ogen heeft, enkel wat realistischer misschien. En voorts vind ik dat Anderlecht fier mag zijn met Kompany aan boord. Hij is charismatisch, geëngageerd voor de club en hij heeft goeie ideeën."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws