Vader van Vanaken laat zich uit over vertrek van zoon bij Club Brugge

Vader van Vanaken laat zich uit over vertrek van zoon bij Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 20:30di 14-01-2020 om 20:30

Hans Vanaken is goed op weg om voor de tweede keer op rij de Gouden Schoen te winnen. De middenvelder van Club Brugge heeft zo stilaan alles in België gewonnen. Dat lijkt er echter niet voor te zorgen dat hij ook aast op een vertrek.

Volgens vader Vital is de kans zelf groter dat zijn zoon gewoon bij Club Brugge blijft. "Het is niet dat hij niet naar het buitenland wil, maar het hele plaatje moet kloppen", vertelt hij in HUMO.

"Hans is intussen getrouwd: Lauren en hij moeten bovenal met hun tweetjes gelukkig zijn. Ik zie hem niet verkassen, alleen maar om te kunnen zeggen: 'Ik voetbal in het buitenland.' En terecht. Zeker omdat het voor een persoon zoals hij belangrijk is in welke ploeg hij terechtkomt", klinkt het.

Geen succes
Volgens Vanaken senior betekent een transfer naar het buitenland ook zeker geen succes. "Maak maar eens een lijstje van spelers – zelfs winnaars van de Gouden Schoen – die met veel bombarie naar het buitenland zijn vertrokken, maar van wie je amper nog iets hoort: je zou schrikken."

Een langer verblijf bij Club Brugge moet volgens hem dan ook zeker niet als een mislukking gezien worden. "Daar is niets mis mee. Zolang hij maar elk jaar de ambitie heeft om er 100 procent voor te gaan. Als je op je lauweren gaat rusten, val je óók van de trein – maar dat zie ik niet gebeuren met Hans", besluit Vanaken senior.
 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws