Spaanse media: Koeman verrast door telefoontje van FC Barcelona

Spaanse media: Koeman verrast door telefoontje van FC Barcelona

12-01-2020 19:06
1

Ronald Koeman heeft deze week een telefoontje gekregen van FC Barcelona. Dat claimt Radio Catalunya. De bondscoach van het Nederlands elftal was naar verluidt 'verrast' en bedankte vriendelijk voor de eer.

Het is duidelijk dat Barcelona na het Supercopa-debacle tegen Atlético Madrid (2-3) is uitgekeken op trainer Ernesto Valverde. Clubicoon Xavi geldt als dé kandidaat om Valverde op te volgen, maar de huidige trainer van Al Sadd twijfelt of hij nu al moet instappen en lijkt het seizoen af te maken in Qatar.

Volgens Radio Catalunya wil Barça hoe dan ook af van Valverde, het liefst zo snel mogelijk. Daarom heeft de club een lijntje uitgegooid naar Francisco Javier García Pimienta, trainer van Barça B. Hij staat ervoor open om het seizoen op interim-basis af te maken in Camp Nou.

In de tussentijd zocht Barça óók toenadering tot Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal was verrast door het belletje uit Catalonië en bedankte vriendelijk voor de eer. Koeman blijft in elk geval tot het EK werkzaam bij Oranje. Hij heeft een Barça-clausule in zijn contract, waardoor een vertrek ná het EK mogelijk wordt.