Coucke: “We hebben Kompany niet te veel macht gegeven bij Anderlecht”

Coucke: “We hebben Kompany niet te veel macht gegeven bij Anderlecht”

11-01-2020 07:00
2

Marc Coucke blijft geloven in RSC Anderlecht en ook in Vincent Kompany. Wel geeft de voorzitter tegenover De Standaard toe dat ze wat hebben moeten bijsturen.

“We hebben Kompany niet te veel macht gegeven”, begint Coucke. “Het is fantastisch voor de Belgische competitie dat zo iemand hier neerstrijkt, maar we hebben wat moeten bijsturen omdat het niet liep zoals verwacht. Vercauteren was zo'n correctie, maar dat betekent geenszins dat we toegevingen doen op de filosofie die we volgen.”

Anderlecht hoopt nog steeds op een plek in Play-Off 1. “We zullen er alles aan doen om bij die eerste zes te zijn. Het tweede deel van ons seizoen mag niet het verlengde zijn van het eerste. Ik hoop dan ook dat deze stage een ommekeer veroorzaakt.”

Paars-wit zal na de winterbreak toch resultaten moeten gaan boeken wil het dat doel bereiken. “We bekijken het match per match, maar moeten toch eens een vuist maken. Europees voetbal blijft een doel. Daarom was ik zo ontgoocheld na de bekeruitschakeling tegen Club Brugge”, aldus Coucke.