Vertrek Lombaerts bij KV Oostende is nog niet aan de orde: “Hij is niet zot”

Vertrek Lombaerts bij KV Oostende is nog niet aan de orde: “Hij is niet zot”

10-01-2020 12:30 Laatste update: 15:45
10

Nicolas Lombaerts (34) is nog altijd een speler van KV Oostende, zij het dan enkel op papier. Lombaerts zit al heel het seizoen in de B-kern. Een transfer komt er deze winter zeker niet, vertelt voorzitter Frank Dierckens zelf.

"Eigenlijk heb ik geen contact meer met Nico", zo geeft Dierckens aan bij Het Nieuwsblad. "Hij traint bij de B-ploeg, maar is conditioneel niet sterk genoeg meer voor een eersteklasser. Met zijn salaris gaat hij ook niet voor minder in 1B of Eerste Amateur voetballen."

Lombaerts is helemaal niet van plan om nog elders te gaan spelen. "Nico bereidt zich voor op zijn leven na het voetbal en wij zitten nog zes maanden zijn contract uit. Zo is dat."

Lombaerts werd in 2017 door Marc Coucke binnengehaald als dé toptransfer bij KV Oostende. Hij verdient er naar verluidt één miljoen euro per jaar. KV Oostende probeerde verschillende keren af te raken van dat contract, maar dat is nooit gelukt.

Update: Een vertrek van Nicolas Lombaerts bij KV Oostende zit er nog niet aan te komen. De verdediger strijkt zo’n 1 miljoen euro op jaarbasis op. "Ik verwacht overigens niet dat hij deze winter nog zal vertrekken. Hij is niet zot", vertelt voorzitter Frank Dierckens aan Het Laatste Nieuws.