VP 11, de aanvaller: Ervaren topschutter, huurling en vertrekkers

VP 11, de aanvaller: Ervaren topschutter, huurling en vertrekkers

09-01-2020 14:45 Laatste update: 23:45
1

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen.

Na de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger, nummer zes, nummer acht, nummer 10 en rechtsbuiten, linksbuiten en nu is het de beurt aan de aanvaller.

Dieumerci Mbokani – Antwerp
Wat een seizoen speelt Mbokani tot nu toe bij Antwerp. De goaltjesdief prijkt bovenaan het topschuttersklassement met 14 doelpunten, maar de 34-jarige Congolees heeft ook al 7 assists achter zijn naam staan. Is een gesel voor elke verdediging en is dé sterkhouder van het sterk presterende Antwerp.

Roman Yaremchuk – KAA Gent
De nummer twee in de topscorerslijst met tien doelpunten in achttien wedstrijden. De Oekraïner drukt dit seizoen eindelijk zijn stempel bij KAA Gent. Scoorde ook al zeven keer in de Europa League (kwalificatie meegeteld). Krijgt in deze poll de voorkeur op teamgenoot Laurent Depoitre door zijn iets betere statistieken.

Cyle Larin – Zulte Waregem
De Canadese aanvaller staat onder contract bij Besiktas, maar Zulte Waregem heeft een optie tot koop afgedwongen. Met zeven doelpunten én zeven assists is de 24-jarige aanvaller van goudwaarde voor Essevee en Francky Dury.

Yohan Boli – Sint-Truiden
Met tien doelpunten staat hij samen met Yaremchuk op plaats 2 in het topschuttersklassement. De aanvoerder van De Kanaries is echter naar het Midden-Oosten verkast en zal aldus geen doelpunten meer maken in de Belgische competitie. Ook Anderlecht werd genoemd voor Boli.

Renaud Emond – Standard Luik
Emond is een volgende vertrekker. De spits is vertrokken naar het Franse FC Nantes. Emond scoorde dit seizoen zeven keer in veertien wedstrijden en zal een grote leegte achterlaten in de selectie van Michel Preud’homme.