Ex-ploegmaat hard voor Mbokani: Daarom heeft hij het nooit verder geschopt

Ex-ploegmaat hard voor Mbokani: "Daarom heeft hij het nooit verder geschopt"

09-01-2020 12:00
14

Dieumerci Mbokani is goed op weg om dit seizoen topschutter te worden in de Jupiler Pro League. Dat zou voor het eerst zijn. Milan Jovanovic, die samen met hem speelde bij Standard én Anderlecht, vindt dat er veel meer inzat voor de Congolees.

"Zijn carrière is mooi, maar had nog mooier kunnen zijn",vertelt Jovanovic bij Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb het gevoel dat hij niet altijd alles gaf, omdat in zijn manier van denken voetbal vooral een spel is en niet zozeer een beroep. Op training kon hij de clown uithangen op een moment dat we voluit moesten gaan."

Ook een werker kon je hem moeilijk noemen. "Als je de kilometers vergelijkt die hij bij Standard aflegde vergeleken met Steven Defour, Axel Witsel of Marouane Fellaini, dan stelde dat niks voor. En dat is jammer want daardoor heeft hij het nooit verder geschopt. Het is misschien de reden waarom het hem niet gelukt is in hoger aangeschreven competities."

Jovanovic kwam niet altijd overeen met Mbokani. "Zowel bij Standard als bij Anderlecht herinner ik me scènes die echt niet door de beugel konden. We vonden zijn gedrag onaanvaardbaar. De staf vond dat ook en de supporters soms ook. Maar hij heeft natuurlijk enorm veel talent. In mijn carrière heb ik deel uitgemaakt van twee uitzonderlijke trio's: met Mbokani en De Camargo bij Standard en nadien met Mbokani en Matías Suárez bij Anderlecht."