'Anderlecht geeft twee overbodige pionnen duidelijke boodschap om te vertrekken'

'Anderlecht geeft twee overbodige pionnen duidelijke boodschap om te vertrekken'

04-01-2020 22:14
13

RSC Anderlecht trekt dit seizoen naar San Pedro del Pinatar op winterstage om zich klaar te stomen voor de tweede helft van het seizoen. Dat doet het niet met de voltallige kern. Zo zullen enkele overbodige pionnen thuis moeten blijven.

Het Nieuwsblad meldt dat Luka Adzic en Yevheni Makarenko niet mee afreizen richting Spanje. Het duo kreeg de laatste weken kansen om Frank Vercauteren en Vincent Kompany te overtuigen, maar kon dat naar verluidt niet doen. Beide heren mogen niet mee richting Spanje en moeten op zoek naar een nieuwe club.

Het duo werd nog onder het bewind van Luc Devroe gehaald. Zo werd Adzic in de zomer van 2018 voor bij één miljoen euro overgenomen van Rode Ster Belgrado. Hij maakte pas dit seizoen voor het eerst speelminuten bij Anderlecht, maar kon niet overtuigen.

Makarenko werd diezelfde zomer overgenomen van KV Kortrijk voor een som van 1,3 miljoen euro. Hij begon als basispion aan zijn carrière bij Anderlecht, maar verdween naarmate het seizoen vorderde naar de bank. Door een blessure verdween hij helemaal naar het achterplan.