Bayern shopt bij Schalke 04: keeper na dit seizoen transfervrij naar München

Bayern shopt bij Schalke 04: keeper na dit seizoen transfervrij naar München

04-01-2020 11:12 Laatste update: 11:15

Alexander Nübel moet de opvolger worden van Manuel Neuer bij Bayern München. De 23-jarige doelman komt na dit seizoen over van Schalke 04 en tekent een contract tot medio 2025 bij die Rekordmeister.

De geruchten rond een overstap van Nübel zongen al langere tijd rond, maar beide clubs bevestigen de deal zaterdagmorgen. De keeper maakt het seizoen af in Gelsenkirchen en stapt na dit seizoen transfervrij over naar Bayern.

Nübel geldt als een van de grootste keeperstalenten in Duitsland. De doelman wordt vanwege zijn speelstijl vaak vergeleken met Neuer en komt net als de huidige keeper van het Duitse nationale elftal over van Schalke 04. Nübel staat sinds begin 2019 onder de lat bij Schalke en wist Ralf Fährmann uit de basis te spelen in Gelsenkirchen. Afgelopen zomer werd hij zelfs aanvoerder van de club.

De jonge sluitpost keepte 41 wedstrijden in het shirt van Schalke en moet op den duur de positie van Neuer bij Bayern en het nationale elftal overnemen. Het lijkt er echter nog niet op dat Neuer eraan denkt om te stoppen, in Duitse media wordt zelfs gesproken dat hij zijn contract in München binnenkort gaat verlengen.