'Nog drie vacante posities bij Anderlecht, wintermercato moet hiaten opvullen'

'Nog drie vacante posities bij Anderlecht, wintermercato moet hiaten opvullen'

02-01-2020 11:34
13

RSC Anderlecht sloot een dramatisch 2019 af met een sprankeltje hoop op Play-Off 1. Als het de top-zes nog wil halen, zal er wel kwaliteiten bij moeten, is de teneur. De vraag rijst echter hoe Anderlecht dat zal betalen. Na een grondige analyse van de problemen is een shortlist opgesteld van de sleutelposities waar er kwaliteit bij moet.

Volgens L'Avenir gaat Anderlecht tijdens de wintermercato op zoek naar drie profielen: een linksachter, een controlerende middenvelder en een aanvaller. Ook op de rechtsachter kon paars-wit extra materiaal gebruiken, maar dat is inmiddels al gebeurd. Michael Murillo werd overgenomen uit de Amerikaanse MLS. Achter de schermen wordt ook Anthony Vanden Borre klaargestoomd.

Wie de nieuwe linksachter en zes moeten worden, is voorlopig niet duidelijk. Als concurrentie voor Kemar Roofe denkt Anderlecht al enige tijd aan Yohan Boli. De aanvaller van Sint-Truiden trekt echter ook aandacht van Nantes FC, dat zelfs al een bod zou uitgebracht hebben. Anderlecht kan dus niet te lang talmen.

Hét grote manco van Anderlecht is natuurlijk de financiële slagkracht. Door de malaise van de voorbije jaren zal RSCA in eerste instantie moeten verkopen alvorens het aan nieuwkomers kan denken. Daarom stelde de club een lijstje van liefst 24 (!) namen op die mogen of moeten vertrekken.