De  programma's: Anderlecht, Club en Union spelen allemaal nog twee keer thuis

De programma's: Anderlecht, Club en Union spelen allemaal nog twee keer thuis

29 april - 10:00 Laatste update: 17:26
18

Twee maal dezelfde affiches op een halve week tijd heeft een deel van de geheimen van de Champions' Play-Off prijs gegeven. KRC Genk zal de troon niet bestijgen, Union Saint-Gilloise doet wél nog volop mee. Hoe zien de programma's van de drie overgebleven titelkandidaten, zijnde RSC Anderlecht, Club Brugge en Union, er nog uit? VoetbalPrimeur.be overloopt de buitenkansjes en de mogelijke valkuilen.

Anderlecht (42 punten)
Na het gelijkspel bij Cercle Brugge (1-1) nog altijd koploper, maar desondanks dicht de publieke opinie paars-wit de minste titelkansen toe. Als de recordkampioen voor exemplaar 35 wil gaan, zal het spelniveau toch beter moeten. Haar programma ziet er namelijk het zwaarst van de drie kanshebbers uit. Cercle ligt al twee keer achter de rug en er staan nog confrontaties met Union en Club te wachten. Daarnaast blijft Anderlecht vooral buitenshuis ondermaats presteren ... Aan Brian Riemer om de succesformule (snel!) te vinden.

Union 🚍
Genk 🏠
Club Brugge 🏠
Antwerp 🚍

Club Brugge (42 punten)
De opkomende tgv uit Brugge heeft na zeven opeenvolgende overwinningen alle wind in de rug. Dat is mooi meegenomen, want de moeilijkste klippen moeten nog komen. De volgende drie wedstrijden beloven de pittigste van het hele seizoen te worden: op de Bosuil is het altijd kampen, nadien volgen de twee Brusselse concurrenten. Stel je voor dat Club op de voorlaatste speeldag deze onverhoopte titel pakt in het Astridpark ... Lukt dat scenario niet, dan schiet er nog een stadsderby over om de bestemming te bereiken. 

Antwerp 🚍
Union 🏠
Anderlecht 🚍
Cercle Brugge 🏠

Union Saint-Gilloise (41 punten)
Het tweeluik met Antwerp heeft de vrije val een halt toegeroepen. Intussen barst Union weer van het vertrouwen, zo bleek uit de interviews van de afgelopen dagen. Net op tijd, nu er twee sleutelduels gepland staan. Als na de thuispartij tegen Anderlecht en het bezoek aan Club nog binnen de drie punten van de leider staat, is alles nog speelbaar. De laatste twee opdrachten van Union ogen op papier immers 'eenvoudiger'. Naar de normen van de Champions' Play-Off, uiteraard!

Anderlecht 🏠
Club Brugge 🚍
Cercle Brugge 🚍
Genk 🏠