Oostende over trainerskeuze: Met Van Wijk gekozen voor een uitgesproken profiel

Oostende over trainerskeuze: "Met Van Wijk gekozen voor een uitgesproken profiel"

31-12-2019 16:16
5

KV Oostende is niet bij de pakken blijven zitten na het plotse vertrek van Kare Ingebrigtsen. De zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach werd na amper twee dagen al succesvol afgerond. Dennis Van Wijk tekende dinsdag een contract tot het einde van het seizoen aan de Kust.

Oostende beleeft een wisselvallig seizoen en parkeert momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler Pro League. Het behoud is nog niet helemaal zeker, maar volgens Oostende is Van Wijk de geknipte man om de ploeg te helpen. "Met Van Wijk hebben we gekozen voor een uitgesproken profiel", verklaarde Sportief Manager Guy Ghysel op de clubwebsite.


"Hij kent de Belgische competitie en de club. Daarnaast is hij gepokt en gemazeld in de voetbalwereld. Zijn palmares, met in totaal zes promoties, spreekt voor zich. De voorzitter en ik hadden goede gesprekken met Dennis en daaruit bleek dat hij nog steeds razend ambitieus is. Hij wil de club waar het voor hem allemaal begon, helpen om weer naar boven te kunnen kijken", besloot Ghysel.