Anderlecht-trainer Vercauteren na Antwerp: “Het was een logische uitslag”

Anderlecht-trainer Vercauteren na Antwerp: “Het was een logische uitslag”

28-12-2019 07:28
15

RSC Anderlecht sleepte een gelijkspel uit de brand tegen Royal Antwerp Football Club op de Bosuil. Na afloop reageerde trainer Frank Vercauteren tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ik ben altijd ontgoocheld als ik geen drie punten haal, want daarvoor waren we gekomen”, zei Vercauteren. “Achteraf moeten we wel tevreden zijn met een punt, het was een logische uitslag. Antwerp had kansen, maar wij ook na rust. We hebben alle puntjes hoog- en broodnodig, maar we moeten ook correct blijven.”

“Defensief was het oké -we houden weer de nul- maar offensief hebben we niet kunnen herhalen wat we de vorige match hebben gedaan”, vervolgde Vercauteren. “’t Was de verdienste van een sterk Antwerp. Een hold-up was weliswaar mogelijk geweest, ook al hadden een aantal jongens moeite met de intensiteit en de opeenvolging van matchen.”

“We hebben het voetbal gespeeld dat we konden spelen. Het was niet evident oplossingen te vinden. Achterin stonden we goed. En dan kan je zeggen ‘hij is daar weer met z’n nul’, maar dat we opnieuw de nul houden, is positief. Als we dat in veel matchen kunnen, gaan we nog ver geraken. Het is belangrijk dat dat er al staat. Nu moeten we daar offensief nog iets aan toevoegen”, aldus Vercauteren.